PÄKÄPAIMENEN ME UUTISET KOIRAT KASVATIT PENNUT KUVAT YHTEYSTIEDOT


TUITTU
Tuittu tuli minulle vielä asuessani Jyväskylässä kerrostalossa. Tuolloin minulla oli Beda, joka koulikin pienestä mustavalkoisesta lauman alimmaisen hetkessä. Tuittu ei ikinä ole laumassa ollut pomon paikalla, eikä koskaan tule olemaankaan. Tuittu on hieman "reppana" ja yleensä, jos joku käy meidän koirien päälle, valikoituu Tuittu moisen häirikön hampaisiin.

Arjessa Tuittu on kuitenkin helppo. Se ei pelkää traktoreita, ei syöksy autojen alle tai karkaile pihasta. Vaikka Tuittu on pehmeähkö, ei se arjessa oikeastaan haittaa millään tavalla. Tuittu saattaa väistää voimakkaammin lasten heittämiä leluja ja lähteä paikalta. Lasten kanssa ei ole kuitenkaan ollut ongelmia, lapset antavat Tuitun olla rauhassa ja Tuittu lasten. Tosin Tui on huomannut, että ruokaa voi noilta pieniltä kaksijalkaisilta irrota, joten eivät ne ihan turhia kavereita ole. Paukkuihin selvästi Tuittu reagoi, muttei pelkää.

Perheen muista koirista ei Tuittu välitä, Roihu tai Priimakaan ei ole Tuitun mieleen yhtään. Tuittu ei muutenkaan ole koskaan ollut koirasosiaalinen, johtunee ikävästä välikohtauksesta, joka sattui pentuna. Tuittu ei kuitenkaan yritä hyökkiä kenenkään päälle, nurisee vain, jos joku yrittää tulla sitä moikkaamaan.

Tuittu on ihmisrakas, kaipaa rapsuttelua ja keppien heittelyä. Juoksisi kepin perässä varmaan niin pitkään kuin vaan saisi. Kesällä tykkää uida, talvella jahtailee varjoja. TV:stä katselee Ennan seurana Late Lammasta. Varsin huomaamaton kaveri kotona, nukkuu sohvalla pois toisten tieltä, vaikkakin osaa hienosti kerjätä ruokaa, jos sen mielestä jossain olisi pieninkin mahdollisuus moista saada.

Tuitulla on "erikoisuutena" vasemman etujalan uloimmainen varvas muita lyhyempi. Syytä tähän ei tiedetä ja jalka on kuvattukin, mutta mitään se ei paljastanut. Varvas voi olla periytyvä, vaikka Tuin pennuille ei moista vaivaa tullutkaan. Jalka kuvattiin uudelleen 2013 ja varpaista löytyi alkavaa nivelrikkoa. Jalka kuvattiin myös 2015 pidemmän ontumisjakson vuoksi ja kuvat eivät kovin kaunista katsottavaa olleet, rikko on jo pahana ja jossain vaiheessa on lievä murtumakin tassussa ollut. Tällä hetkellä mennään vain hetki kerrallaan ja toivotaan, ettei pahempia ontumisia enää tulisi.

Tuittu on myös meidän kennelin ensimmäisen pentueen emä. Nykyisin Tuittu on leikattu, joten juoksut eivät ole enää riesanamme. Tuitun linja ei jatkunut useammastakaan syystä minun kasvatustyössäni.
Tuittu harrastuskoirana

Tuittu on jättänyt jo kisauransa taakseen ja keskittyy hömpöttelyyn. Menneisyydessä treenasimme agia, mutta koska ohjaajan ja koiran taso olivat eri luokkaa, jätimme agin kokonaan pois. Tokossa olemme kisanneet TK2 verran, kesällä 2013 yllätin itseni ja monen muunkin osallistumalla TOKO:n SM-joukkueeseen (VOIssa), tulosta ei tullut, mutta kivaa oli. Syksyllä 2013 Tuittu kävi toisessa VOI-kokeessa ja 2-tulos! Tähänkin olen jo tyytyväinen, sillä EVL ei meillä koskaan ollut tavoitteenakaan.

 

Paimentamassakin olemme käyneet joskus muinoin ja Tuittu on jonkin verran auttanut joskus omien elukoiden siirtelyissä.

Tuittu on ollut mainio harrastuskaveri, se on innokas ja miellyttämisenhaluinen. Tuittu rrrrrrakastaa leluja, etenkin palloja ja ruokakin maistuu rouvalla erittäin hyvin. Nykyisinkin jos jotain tehdään, niin Tuitulla syttyy silmiin heti tietynlainen palo.